EV-monitor

Automotive Insiders en Trend-Rx hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de status en het perspectief van de elektrificering van het wagenpark. Stilgestaan wordt bij de verschillende factoren die van belang zijn en wat de impact van de elektrificatie is voor alle stakeholders: van autofabrikant tot autodealer, van toeleverbedrijf tot universeel autobedrijf en van leasemaatschappij tot verzekeraar. Het onderzoek richt zich met name op de Full Electric Verhicles (FEV) en sluit vlekkeloos aan op een vorig jaar verricht onderzoek naar de ontwikkeling van het wagenpark en de invloed daarvan op dealers, leasemaatschappijen en de aftersalesmarkt. Het huidige onderzoek kan als een vervolg op dit onderzoek gezien worden.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Over EV is al veel geschreven, maar niet eerder is een alomvattend onderzoek verschenen dat zich richt op de Nederlandse markt en dynamiek. Eén ding is zeker in deze onzekere tijden: de elektrificering van het wagenpark zal onverminderd doorgaan en iedereen in de sector krijgt ermee te maken! De vraag is alleen: wat gaat het betekenen voor u en uw bedrijf?

In het rapport wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat de opkomst van de FEV betekent voor het rendement van stakeholders als autodealers, universele autobedrijven, verzekeraars en de schadeherstelsector. Het blijkt dat de cijfers een ander beeld tonen dan in bestaande studies tot op heden. Het rapport biedt dan ook een onmisbaar handvat voor eenieder met een belang in de autosector. Zonder juist inzicht ook geen toekomst.

Inhoudsopgave

De inhoudsopgave is als volgt:

  • Inleiding
  • Het Nederlandse elektrische wagenpark is klein, maar groeit snel door druk op fabrikanten
  • Particuliere markt groeit alleen bij voldoende aanbod occasions
  • EV-infrastructuur verbetert snel, maar verdere slag noodzakelijk
  • Groter EV-wagenpark in 2030 leidt tot hogere schadefrequentie
  • Lagere marges voor dealers en universele garagisten
  • Hogere schadelast voor verzekeraars door aanzienlijke stijging letselschade
  • Conclusies en aanbevelingen

Inzicht

Het EV Rapport 2020, een gezamenlijke uitgave van Automotive Insiders en Trend-Rx, geeft in ruim 80 pagina’s en met behulp van veel heldere grafieken snel een goed inzicht in alle ontwikkelingen rondom elektrische voertuigen. De kosten van het rapport bedragen € 2250,- exclusief btw. Hierbij inbegrepen is een persoonlijke (eventueel online) toelichting met uw team van anderhalf uur door de schrijvers.

Omdat de impact van de Covid-crisis nu nog onvoldoende duidelijk is, wordt deze later dit jaar, als er meer aanknopingspunten zijn, in een gratis supplement bij het onderzoek verder toegelicht voor wie het rapport heeft aangeschaft.

Bestellen