Modules

De Inburgeringscursus is opgebouwd uit verschillende modules. Elke module is uitgebreid onderbouwd met actueel cijfermateriaal, dat overzichtelijk in grafieken is weergegeven zodat de trends in één oogopslag zichtbaar zijn. In de Inburgeringscursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een algemene schets van de autobranche in met name Europa met onder meer aandacht voor de internationale vraagstukken als milieu, data en privacy. Met welke ontwikkelingen wordt de sector geconfronteerd en hoe groot is de kans op disruptie en welke factoren zouden daarbij een rol kunnen spelen?
  • Vervolgens staan we stil bij de retailactiviteiten in de branche. Welke typen auto-importeurs zijn er, wat is de rol van de dealers, onafhankelijke garagebedrijven en de autohandel? Ook hier is alles onderbouwd met cijfers en voorbeelden. Hoe verhouden zich de onderlinge krachtenvelden en wat zijn de belangrijkste trends & ontwikkelingen?
  • De lease- & fleetmarkt. Wat is de rol van de lease- en verhuurmaatschappijen in de mobiliteitsvoorziening en wie zijn de belangrijkste spelers? Hoe groot is deze markt, vanwaar de opkomst van private lease en wat betekent dat voor alle stakeholders? Uiteraard staan we stil bij de trend naar Mobility As A Service en wat dat betekent voor het businessmodel.
  • De aftermarket is een belangrijk onderdeel van de cursus. Voor de één onontbeerlijk om te overleven (fabrikant, dealer, universeel en toeleverancier) en voor de ander een kostenpost (lease- en verzekeringsmaatschappijen). Schaalvergroting, voorwaartse integratie; , het komt allemaal aan bod. Ook staan we stil bij werkplaats- en garageconcepten. Wie leveren de onderdelen en hoe groot is de markt? Ook hier is alles gelardeerd met veel cijfermateriaal.
  • Bij de schadeherstel- & demontagesector bespreken we de particuliere en zakelijke markt, de positie en de rol van de schadeherstelketens, de technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op (het volume) van de schadesector. Cosmetisch, regulier en complexschadeherstel, merkerkenning en het milieu, het wordt allemaal behandeld.
  • Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt?

Aanmelden