Rapport zakelijke laadpunten 2021-2030

In het nieuwe rapport ‘Ontwikkeling aantal zakelijke laadpunten 2021 – 2030 naar locatietype’ beschrijven Trend-Rx en Automotive Insiders uitgebreid, kwalitatief en kwantitatief onderbouwd, de ontwikkeling van het Nederlandse elektrische wagenpark tot en met 2030 en de grote kansen die dit op de zakelijke laadmarkt met zich meebrengt. Dit onderzoek is een onmisbaar document voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de ontwikkeling van de laadinfra voor elektrische auto’s. Het biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling van het aantal zakelijke laadpunten, onderverdeeld naar de segmenten kantoren, hotels, restaurants, garage, retail- en productielocaties en woningbouwlocaties zoals VvE’s.

De opmars van de elektrische auto is onmiskenbaar en blijvend van aard. Naar verwachting is in 2030 bijna 90% van het aantal verkochte nieuwe personenwagens een Battery Electric Vehicle (BEV). Dat betekent dat ook het aantal laadpunten fors zal moeten groeien. In een speciale bijlage bij het Wagenpark 2022 rapport maken Automotive Insiders en Trend-Rx een uitgebreide analyse van de huidige en toekomstige situatie op de markt voor elektrische auto’s en bijbehorende zakelijke laadpunten. Wij kwantificeren het aantal laadpunten naar locatie en bespreken de rol van de (semi) overheid.

Speciale prijs

Vervolgens komen we op basis van deze data, gecombineerd met de groei van het aantal BEV’s in het wagenpark tot een schatting van het aantal benodigde zakelijke laadpalen per segment in 2030. Het rapport is bij intekening bestelling tot 1 mei 2022 te koop voor € 495,- (exclusief btw), daarna voor € 595,- (exclusief btw). Deelnemers aan het congres Congres Laadinfra ‘22 ontvangen 10% korting.